HTML

Afrohanás 2012

A Budapest - Bamako 2012-es futamát éld át velünk is!

Friss topikok

  • Bikfic_vakond: @Mr.XL: viccelsz?!?! ez a minimum! csak már érjetek haza épségben! Jó lesz ha véget ér ez az ámokf... (2012.02.02. 22:57) 17. nap, január 30. hétfő
  • LHIZS: Sziasztok ! A kislányaink mai meséje este a Gombóc Artúr volt, aki mindig azt mondogatta: "Haj, h... (2012.01.29. 20:59) 11. nap, január 24. kedd
  • Bikfic_vakond: @LHIZS: ...és micsoda erőfeletti küzdelemben!!!! Hajrá Fiúk! (2012.01.20. 22:55) 6. nap, január 19. csütörtök
  • LHIZS: Sziasztok ! Bár azt írjátok fárasztó a blogírás, de azért csak írjátok, mert mi itthon nagyon élv... (2012.01.20. 22:23) Indulás előtt
  • Dori&Wanda: Nagyon szépen köszönjük,hogy említést tettél rólunk is!Eseményekben gazdag jó utat kívánunk!! (2012.01.19. 22:28) Január 14. Budapest - Nizza 1300 km.

Címkék

11. nap, január 24. kedd

2012.01.24. 23:11 Mr.XL

B2 Beach – Boutilimit (320 km)
Gábor, bár jobban van, de még messze nem tökéletes. Reggel jött a dokinéni vizitálni. Én meg konzultáltam vele. (ez olyan jól hangzik, olyan orvosos) A magammal hurcolt készletből dehidratációs folyadékot rendelt neki, meg lázcsillapítót. Mert társam éjjel belázasodott. Állítólag ez jó jel, mert a hasa viszont már nem fáj. Most levert, lázas. Úgyhogy a változatosság kedvéért fektetjük, úgy sincs semmi dolog. Kifelé elindulni kettő előtt nem nagyon lehet. Eligazítás is csak délben lesz. Addig csináljuk a semmit. Gábor alszik, én meg nem találom a helyem. Azt már kitaláltam, hogy nem megyünk az esti kempingbe, hanem beviszem egy szállodába pihenni. Végül fél kettőkor vágtam neki a fövenynek, és kettő körül sikerült kijutni. A kocsi viszont egy új hibát produkál. Vizet veszít, a maradék viszont felforr. A víz nem olajos, az olaj nem vizes, a kipufogóbol sem jön vizes füst, és a kocsi alatt sincs vízfolt. Országúton nincs is gond, de homokon, vagy városban megforr. A műszer viszont normál állapotot jelez. Lehet, hogy ki kéne herélni a termosztátot? Vagy a viszkokuplungot direktre ügyeskedni? Nem tudjuk. Ha valakinek van ötlete, írjon kommentben. De kanyarodjunk vissza az úthoz. Miután elhagytuk a bícset, bejöttünk Nouakchott-ba. A tavalyi kemping szemtelenül drága, a Novotel-ben nincs hely, marad az a hotel, ahol tavaly Laci és Doki szállt meg. Úgyhogy most itt dekkolunk. Útközben lemosattuk a kocsi t is. Gábor közben felépült, csak gyenge. Már vacsorázott is egy keveset. Remélem holnapra kirúgja magát. A kocsi a városban ismét megforralta magát.
Ui: Délután találkoztunk a Sipistiékkel, szembe jöttek velünk. Rádióztunk egymásnak, sikerült alkatrészt szerezniük, kész az autójuk. Több részletet nem tudunk. (Laci)
 
Minden oké. (Gábor)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://afrohanas.blog.hu/api/trackback/id/tr203745504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikfic_vakond 2012.01.25. 10:40:29

Már nagyon izgultam értetek és örülök, hogy hallunk felőletek ennyi nap után. Gábornak üzenem, hogy gyógyuljon meg mihamarabb!
Várjuk az újabb történeteket, mert igazán jókat mulatunk miközben olvassuk :-)

kylu 2012.01.25. 21:14:12

Hosszú nadrág a sivatagban!!!!büdösek már a tojásaid! ? Vágd le a nadrág szárad!

LHIZS 2012.01.25. 22:22:05

Sziasztok Fiúk !

Olyan jó a blog mintha csak Veletek utaznánk mi is.
Vigyázzatok egymásra nagyon !
Nem hiába Laci nagyon ügyes, bizonyítja ezt az is, hogy a tőlünk közeli utcában sétáltunk, és láttunk egy kertben egy igazi kemencét, mire én: Hannikám jó lenne nekünk is egy ilyen, süthetnénk benne igazi pizzat, mire Hanni: Akkor szóljunk a Lacinak Ő ügyes, biztos tudna nekünk egy ilyet csinálni. Kérdezem én Tőle és melyik Lacinak? Mire Ő: Hát a TÓTH-nak!!!:-) Puszilunk Titeket, mindig kérdezik a lányok miközben mesélem nekik a blogot, hogy mikor jöttök haza???:-)

Zrider280 2012.01.27. 10:26:19

Sziasztok Homokfutók!

Merre vagytok? - jelentkezzetek!
Megpróbálok néhány ötletet írni a vízforralás problémára,természetesen a teljesség igénye nélkül!
A hűtővíz túlmelegedésének amennyiben látható helyeken semmilyen nyoma sincs több oka is lehet,valahol szivároghat lassan a folyadék pl. nem látható rejtett helyen mint fűtőradiátor a fülkében, vagy ennek csatlakozásainál stb., ha nem akkor lehet egy kezdődő hengerfej tömítés hiba, lassan "eszi" a vizet és ezt nem lehet tünetileg észlelni csak a fogyásból,de természetesen a ventillátor kapcsoló "viszkokuplung" hibája is lehet amelyet egyszerűen ki lehet szűrni üzem meleg állapotban ha a forgó ventillátor megállítható üzem közben (természetesen nem szabad kézzel!!!)akkor a kapcsoló nem működik.A hiba elhárítható a jól bevált "fixálással", illetve cserével. A termosztát nem valószínű mert akkor a probléma állandó lenne.Remélem segítettem egy kicsit,várom a jelzéseteket!:-)

LHIZS 2012.01.28. 18:27:15

Hello,hello! Mi történt az elmúlt napokban? Birja még a csapágy? Ilyen állapotában itthon három kilométert sem mennénk vele, de mint minden ez is relativ. Zsolt

Bikfic_vakond 2012.01.29. 18:22:33

Hahó Fiúk!
Írjatok vagy hívjatok lécci-lécci!!!! Mi van a kocsival? És veletek???? Célaba értetek? Kedd óta semm hír felőletek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Javítható az autó vagy lehet a szakadékba lökni?

LHIZS 2012.01.29. 20:59:28

Sziasztok !

A kislányaink mai meséje este a Gombóc Artúr volt, aki mindig azt mondogatta: "Haj, haj, hogy jutok én Afrikába !!!:-)Úgyhogy várjuk nagyon a blog folytatását, mert különben sosem tudjuk meg a Ti "mesétek" vagyis az utatok kalandos fordulatait! Puszilunk Titeket
Ui.: Majd küldjetek egy képet is, persze csak, ha nem nagy kérés, hogy hol szálltok meg, mert érdekelne bennünket, hogy milyen ott egy motel-hotel.:-)
süti beállítások módosítása