HTML

Afrohanás 2012

A Budapest - Bamako 2012-es futamát éld át velünk is!

Friss topikok

  • Bikfic_vakond: @Mr.XL: viccelsz?!?! ez a minimum! csak már érjetek haza épségben! Jó lesz ha véget ér ez az ámokf... (2012.02.02. 22:57) 17. nap, január 30. hétfő
  • LHIZS: Sziasztok ! A kislányaink mai meséje este a Gombóc Artúr volt, aki mindig azt mondogatta: "Haj, h... (2012.01.29. 20:59) 11. nap, január 24. kedd
  • Bikfic_vakond: @LHIZS: ...és micsoda erőfeletti küzdelemben!!!! Hajrá Fiúk! (2012.01.20. 22:55) 6. nap, január 19. csütörtök
  • LHIZS: Sziasztok ! Bár azt írjátok fárasztó a blogírás, de azért csak írjátok, mert mi itthon nagyon élv... (2012.01.20. 22:23) Indulás előtt
  • Dori&Wanda: Nagyon szépen köszönjük,hogy említést tettél rólunk is!Eseményekben gazdag jó utat kívánunk!! (2012.01.19. 22:28) Január 14. Budapest - Nizza 1300 km.

Címkék

6. nap, január 19. csütörtök

2012.01.20. 21:47 Mr.XL

Tata-Tatooine (560 km)
Elárulok egy kulisszatitkot. Az egész napi zötykölődés után az embernek nagyon nincs kedve még blogot is írni, mikor beesik a szálláshelyre. Jó ha van energiánk, hogy beálljunk a legtöbbször hideg zuhany alá. A dokumentálást úgy oldjuk meg, hogy amíg egy hosszú aszfaltos szakaszon haladunk, aki éppen nem vezet pötyögteti a laptopot. Most is éppen ezt teszem, aztán ha majd egyszer lesz valahol wi-fi, feltöltöm a netre. Amúgy a mai napról nincs nagyon mit írni, le kell mennünk délre 700 kilométert aszfalton, hogy aztán felverjük a sátrat homokon. Mintha valami zúgást hallanék a jobb eleje felől… (Gábor).

Nem keltünk volna korán, a mai etap lazán teljesíthető, de egy kakas egész éjjel kukorékolt. A kakas, mint tudjuk veszélyes állat, szegény Jimmi halálát is ez okozta. Aztán hatkor rákezdett a müezin és már nem bírtunk visszaaludni. A fogadós egész jó kis reggelit ütött össze, forró kávé, vaj, lekvár és az elmaradhatatlan lepénykenyér. Reggeli után Tata felé vettük az irányt. Fél kilencre értünk oda, tulajdonképpen ez volt a tegnap esti cél. A tegnapi társainkat nem találtuk sehol. Haladtunk tovább az óceán felé. Az esti cél Tatuin bolygó. Eseménytelenül haladtunk Tan Tan városáig. Itt megálltunk ebédelni. Vegyes tálat kértünk, volt rajta mindenféle grillkaja, vegyes zöldség, sültkrumpli, stb. Hozzá zöldségtál, rizzsel, olivával, cékllával, olivával, salátával, stb. Mindent felzabáltunk. Unicum, sör, pálinka, stb. A kenyeret elhoztuk, ezt már nem kell venni :)  Találkoztunk a Stofiékkal, akik indultak Tatouinra. Ebéd után indultunk mi is. Kb. egy óra alatt értük el Tatouint. Ez a hely arról híres, hogy itt forgatták a Csillagok háborúja c. film bizonyos részeit. A mai napig állnak a sárkunyhók, sajnos már erősen pusztulnak. Néhány év múlva már nem lesz itt semmi. A szél viszont nagyon fúj, nincs kedvünk sátrazni. Hátrahagytuk Stofiékat, és visszamentünk Tan Tan-ba. Ottóék küldtek SMS-t, hogy szereztek szállodát. Odamentünk, volt szállás, elfoglaltuk. Gáborral elmentünk sétálni, az óceánparton néztünk egy giccses naplementét, visszamentünk a szobába, megvacsiztunk. Gábor lement blogot írni, én meg lementem kicsit bandázni a többiekkel. Sütiék telefonáltak, hogy éjfél felé jönnek, úgyhogy foglaltam nekik szállást. Nem vártuk meg amíg megérkeznek, eltettük magunkat holnapra. (Laci) 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://afrohanas.blog.hu/api/trackback/id/tr103602729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LHIZS 2012.01.20. 22:37:46

Sziasztok !

Bár azt írjátok fárasztó a blogírás, de azért csak írjátok, mert mi itthon nagyon élvezzük az olvasását ! Felér egy Budapest-Bamako UTITÁRS utikönyvvel. És a giccses naplemente is nagyon szép, itthonról meg főleg, mert úgy 4 napja a napot sem láttuk, csak az esőt:-)
Vigyázzatok egymásra ! LiliHanniIldiZsolt
Ui.: Itthon a mai legjobb hír: Mo.-Fr.o. férfi kézilabda EB:26-23!!!!!!! Csakhogy mi is tudjunk vmi. szenzációsat is írni Nektek !

Bikfic_vakond 2012.01.20. 22:55:04

@LHIZS: ...és micsoda erőfeletti küzdelemben!!!! Hajrá Fiúk!
süti beállítások módosítása