HTML

Afrohanás 2012

A Budapest - Bamako 2012-es futamát éld át velünk is!

Friss topikok

  • Bikfic_vakond: @Mr.XL: viccelsz?!?! ez a minimum! csak már érjetek haza épségben! Jó lesz ha véget ér ez az ámokf... (2012.02.02. 22:57) 17. nap, január 30. hétfő
  • LHIZS: Sziasztok ! A kislányaink mai meséje este a Gombóc Artúr volt, aki mindig azt mondogatta: "Haj, h... (2012.01.29. 20:59) 11. nap, január 24. kedd
  • Bikfic_vakond: @LHIZS: ...és micsoda erőfeletti küzdelemben!!!! Hajrá Fiúk! (2012.01.20. 22:55) 6. nap, január 19. csütörtök
  • LHIZS: Sziasztok ! Bár azt írjátok fárasztó a blogírás, de azért csak írjátok, mert mi itthon nagyon élv... (2012.01.20. 22:23) Indulás előtt
  • Dori&Wanda: Nagyon szépen köszönjük,hogy említést tettél rólunk is!Eseményekben gazdag jó utat kívánunk!! (2012.01.19. 22:28) Január 14. Budapest - Nizza 1300 km.

Címkék

7. nap, január 20. péntek

2012.01.20. 23:16 Mr.XL

Tatooine – Echtoucan (540 km)
 
Hideg van. Épp néztem a térképet, a Kanári-szigetekkel vagyunk egy magasságban és elvileg ugyanaz a Golf-áramlat langyítja a levegőt, de bizony itt elkél a pulcsi, sőt a bélelt kabát is. A helyiek is be vannak öltözve piszkosul, igaz a lábukon mindössze egy papucs és néhány milliméter kosz, ami védi őket a hidegtől.
A minaret pont az ablakunknál, ismét fejhangon üvölt a müezin hatkor, ennek köszönhetően a napfelkelte már a kocsiban talál minket.
Ennek a keréknek egyre csúnyább hangja van. Kétszáz kilométer megtétele után úgy döntöttünk, megnézetjük egy szerelővel. A közeli városka egyik utcája tele volt lepattant kis műhellyel, ahol a kezdetleges szerszámokkal felszerelt sötét garázsok egyik előtt meg is álltunk. Tizenéves kölyök mindjárt neki is szökellt a jobb első keréknek, amiről a felemelés után rögtön kiderült, hogy csapágyas és nem tudja megcsinálni, de azért mímelt valamit, hogy elkérhessen 100 dirhamot. Viszont az autó rosszabb. Ha balra kanyarodok vagy csak egy kicsit is húzok a kormányon, lüktető súrlódás hallatszik, az pedig nem jó dolog. A mai célig még több mint kétszáz kilométer úgy tettük meg, hogy áthúzódtam a szembe jövő oldalra, ami balra lejt egy kicsit, hogy tehermentesítsem a jobb első kereket. A szállodánál még tettünk egy utolsó próbálkozást a javításra, de Pisti a 62-es csapat kapitánya (www.sipisti.hu) rövid szerelés után megállapította, hogy ez a típus már nem állítható, csak cserével lehet javítani, de bíztatott, van esély arra, hogy a hátralevő háromezer kilométert még kibírja. (Gábor)
A mai napon tulajdonképpen nem történt semmi említésre méltó a csapágyproblémán kívül. Reggeli a saját készletből, az ebédet meg kihagytuk. Megálltunk néhány helyen az óceánparton, Ma leginkább Gábor vezetett, én meg szunyókáltam. Layoun-ban szétszedettük a futóművet, utána lejöttünk Boujdour-ig.  Itt a tavalyi szállodában lakunk. A szálloda előtt ismét szétszedtük a beteget, nem tudtuk eldönteni, hogy orvost hívjunk, vagy papot. Végül orvos jött Sipisti személyében, és bár gyógyítani nem tudott, hosszan elhúzódó agóniát ígért. Valószínű, hogy Paji beteljesíti a küldetését. A szerelés után elballagtunk vacsorázni, teveburgert ettünk. Hat adag ételre, és a hozzá tartozó üdítőkre, meg extra sültkrumplikra, összesen 135-Dirhamot kértek, ami kb 3.500-FT.  Egyébként a szállás sem került többe kettőnknek, mint 3.800-Ft. A gázolaj literje 5- (IGEN ÖT!!!!) Dirham, kb 145-Ft. Itt olcsó az élet. Vacsi után feljöttek hozzánk Süti haverék, és még elsztorizgattunk vagy két órát. (Laci)

A következő három napban nem lesz net, úgyhogy a beszámolók valószínű csúsznak majd egy kicsit. (Laci) 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://afrohanas.blog.hu/api/trackback/id/tr413603018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása